Camiler İçin Müthiş Kolaylık


MÜHENDİS İMAMDAN CAMİLER İÇİN MÜTHİŞ KOLAYLIK


Yaz aylarında camilerde açılan Kuran Kurslarında ve Ramazan ayında yaşanan rahle sıkıntısını gören İstanbul Bahçelievler'deki Selçuk Hatun Camii imamı İbrahim Tunç, geliştirdiği plastik rahle sistemiyle bu soruna kökten çözüm getirdi.

 

İlahiyat Fakültesinin yanı sıra  mühendislik bitirmiş. Mühendisliğin de getirdiği teknik becerileri mesleğinde de uygulayan Tunç, camilerdeki rahlelerin meydana getirdiği yer sıkıntısına müthiş bir çözüm getirmiş.

 

Yaz aylarında açılan kuran kurslarındaki öğrenci sayısının hızla artması, rahlelerin cami içerisindeki kullanımını artırıyor ve bu da cemaat için sıkıntı doğurabiliyor. Mühendis imam, öğrencisi çok olan camilerdeki bu yer sıkıntısını kökten çözmek amacı ile, iç içe geçebilen rahle sistemini hayata geçirdi.

 

Plastik rahle’nin üst üste dizilebilmesinin yanı sıra kullanımda  da yanyana birbirine eklenebildiğini ve ders esnasında ve mukabele takibinde de bir nizam sağlamış olduğunu belirtiyor.

 

Kuran eğitimi almak için camilere gelen öğrencilerin, sıra olarak kullandıkları masa olan rahleler işi bittiği zaman üst üste onlarca adet istiflenebiliyor.

 

Ahşap malzemeden imal edilen rahleler ağırlıkları sebebiyle taşıma problemi ve kullanıldıktan sonra yer kaplama ve muhafaza problemi varken plastik rahlede  hafifliği ile taşıma ve iç içe geçmesi sayesinde yer kaplama ve muhafaza problemi bulunmamaktadır.

 

Cami, Kuran Kursu gibi mekânlarda Ramazan ayında mukabele takibi, yaz aylarında ise çocuklara Kur'an ve dini dersler yapılırken çok sayıda rahleye ihtiyaç duyuluyor. Ancak rahleler cami içinde fazla yer kaplıyor. Bunun için yer kaplamaz rahle projesini önem arz ediyor..

"OKULDA SIRA NEYSE CAMİDE RAHLE ODUR"

Bu projeye iki yıl önce başladığını belirten Tunç, yazın camilere iki milyona yakın öğrencinin gideceğini ve buralarda düzenli bir eğitim verilebilmesi için fiziksel olarak bir hazırlığın yapılması gerektiğini ifade etti.

Yüzlerce öğrencisi olan camilerde rahle sıkıntısı yaşandığını anlatan Tunç,"Çocuklarımızı gönderdiğimiz cami kurslarında rahle olmadığından dağınık bir sınıf ortamı oluşuyor. Bu da eğitimde verim düşüklüğüne sebep oluyor. Çünkü Okulda eğitim için sıra ne ise, camide rahle odur. İç içe geçebilen ve cami içinde çok az yer kaplayan bu plastik rahlelerle yazın çocuklarımızın daha verimli eğitim almasını sağlayabiliriz" dedi.


MALİYETİ DÜŞÜK, KULLANIMI KOLAY

Ahşap malzemeden yapılan rahlelerin yüksek maliyetinden dolayı camilerde çok fazla bulunmadığını anlatan Tunç, kendi tasarladığı plastik rehlelerin hem maliyet hem de hafiflik açısından daha cazip olduğunu söyledi.

Plastik Rahle (PlasRahle); Tek parça enjeksiyon baskı tekniği ile yapılmış olup; yapıştırma, ek ve geçme yoktur. Detaylı bilgi ve sipariş için  Plastik Rahle kategorisini inceleyebilirsiniz.   



Bu kategoride henüz ürün Yok.